“Türkiye için canla başla çalışacağız”

“Türkiye için canla başla çalışacağız”

24 Haziran seçimlerinde yeniden Ankara Milletvekili seçilen Genel Sekreter Fatih Şahin, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin büyük bir demokratik olgunluk içerisinde gerçekleştirildiğini açıkladı.

Vatandaşların %88’inin sandığa gidip tercihini yaparak, millet iradesinin çok güçlü bir şekilde parlamentoya yansımasını sağladığını belirten Şahin, Türkiye’nin bir kez daha tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğini ifade etti.

Genel Sekreter Şahin, şunları kaydetti:

“Demokrasiyi sadece söylemde tutmayan aynı zamanda içselleştirmiş bir toplum olduğumuz gerçeği de bu vesileyle tescillenmiş oldu. Seçimler sonucunda ortaya çıkan tabloya baktığımızda ise milletimiz; Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye idealimize teveccüh gösterdi ve bir kez daha tecrübe, güven ve istikrar diyerek liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı makamına, sevdamız AK Parti’yi ise parlamentoya birinci parti olarak taşıdı.

İttifak düzenlemesinin ilk kez bu seçimlerde hayata geçirildiğini hatırlatan Şahin, seçim barajının fiilen ortadan kalkmasıyla oldukça demokratik sonuçların gerçekleştiğini söyledi.

Parlamentonun yeni dönemle birlikte gerek yapısal gerekse de işlevsel olarak çok daha güçlü bir organ haline geleceğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

“Milletimiz, seçimlerde Cumhurbaşkanımız ve AK Parti’mize verdiği desteği Cumhur İttifakına da vererek mecliste bu ittifakı zirveye taşıdı ve bu ittifakın özüne ve ruhuna verdiği değeri açıkça ortaya koydu. Kısacası, aziz milletimiz, 15 Temmuz sonrası Yenikapı mitingiyle ortaya çıkan milli birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun devamını ve terörle güçlü bir şekilde mücadeleyi başının tacı yapmayı tercih etti. İttifakımız da artık bu noktada tüm Türkiye’nin selameti ve kalkınması için canla başla çalışacak ve ülkemizi dünya devletleri arasında hak ettiği noktaya getirecektir.”

Büyük Türkiye’yi süratle inşa edeceklerinin altını çizen Şahin, yeni dönemde, hizmette süratli, yapmakta kararlı, temsilde adaletli bir yönetim anlayışıyla birlik, bolluk ve bereket için çalışmaya devam edecekleri söyledi.

Genel Sekreter Şahin, AK Parti’ye oy versin vermesin herkesin vekili olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz bir Türkiye partisiyiz. 7 bölge 81 vilayette siyaset yapan bir hareketin mensubu olarak tüm Ankaralı hemşerilerimi ayırt etmeksizin mecliste en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içerisinde olacağım. Bu seçim süreci boyunca AK Parti ailesine ve şahsıma gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı Ankaralı hemşerilerime, maddi manevi fedakârlıklarını esirgemeyen değerli teşkilat mensuplarımıza ve tüm çalışma arkadaşlarıma vermiş oldukları güçlü destekleri dolayısıyla teşekkürü bir borç biliyor, sevgi, saygı ve selamlarımı iletiyorum.