‘Cumhur ittifakı, milletimizin ortak iradesinin sonucudur’

‘Cumhur ittifakı, milletimizin ortak iradesinin sonucudur’

AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Yozgat ve Amasya 6. Olağan İl Gençlik Kolları Kongreleri ’ne katıldı. AK Parti gençlik teşkilatları ve gönüllülerinin yoğun ilgi gösterdiği kongreler büyük bir coşku, heyecana sahne oldu.

Genel Sekreter Şahin, konuşmasında AK Parti’nin 14 Ağustos 2001’de Türkiye’nin dünyada hak ettiği yeri alması amacıyla milletin aklından, kalbinden, vicdanından doğarak kurulmuş bir parti olduğunu belirtti.

AK Parti’nin bir millet hareketi olduğuna işaret eden Şahin, “Partimizi aziz milletimizle birlikte kurduk, milletimizle birlikte büyüttük. AK Parti, bir millet hareketidir, bir Anadolu hareketidir. Tüm icraatlarımızı, sırtımızı verdiğimiz milletimizle birlikte gerçekleştirdik. Bizler sahip olduğumuz milli ve manevi değerler üzerinden ülkemizi dünya milletler ailesi içerisinde hak ettiği yere kavuşturmayı kendisine misyon olarak belirlemiş olan bir partiyiz. Biz, bir Türkiye partisiyiz. Doğusu, batısı ile kuzeyi ile güneyi ile 81 vilayeti ile bütün etnik grupları mezhepleriyle, bütün inanç gruplarıyla Türkiye’mizi temsil eden bir partiyiz. Biz herhangi bir ideolojinin partisi değiliz.”

“AK Parti muhafazakâr, demokrat kimliğe sahip, insanı merkeze alan bir hizmet partisidir. Partimiz kurulduğunda krizler ülkesi olan Türkiye’miz, AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte fırsatlar ülkesi haline gelmiştir. Bizler 16 yıl önce hangi coşkuyla, heyecanla yola çıktıysak aynı coşkuyla, aynı heyecanla, aynı azim ve kararlılıkla yola devam ediyoruz.” diye konuştu.

AK Parti olarak gençlerin siyasete katılımı için devrim niteliğinde adımların atıldığını belirten Şahin, şunları kaydetti:

“Milletvekili seçilme yaşını 30’dan önce 25’e, daha sonra da 18’e indirdik. Şimdi de belediye başkanı ve belediye meclis üyesi olmak için aynı düzenlemeyi getiriyoruz. 2001’de 76 olan üniversite sayısını 186’ya çıkardık. 110 yeni üniversite kurduk. Üniversite öğretim harçlarını kaldırdık. Öğrenci kardeşlerimizi ve ailelerini büyük bir yükten kurtardık. Üniversiteye girişte uygulanan kayşayı adaletsizliğine son verdik, eğitimde fırsat eşitsizliğini sağladık. Ayrımcılığın sembolü haline gelen başörtüsü yasağını kaldırdık. 4+4+4 sistemi ile 28 Şubat’ın eğitimde bıraktığı son izleri sildik.”

AK Parti olarak gençlerin siyasetin bir nesnesi olarak görülmesine karşı her zaman net bir tavır aldıklarını belirten Şahin, gençleri siyasette ve toplumsal yaşamın her katmanında özne olmaya davet ettiklerini ifade etti.

Cumhur ittifakının milletin ortak iradesinin bir sonucu olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Şahin, şöyle devam etti:

“İnşallah bu cumhur ittifakı, önümüzdeki döneme, siyasete damgasını vuracaktır. Cumhur ittifakı, milletimizin ortak iradesinin ve kararının bir sonucudur. Bu ittifakın teknik boyutundan çok ne anlam ifade ettiğine hepimizin odaklanması, vatandaşlarımıza kardeşlerimizin anlatması gerekiyor. Cumhur ittifakının amacı, beka mücadelesi vermekte olan, çok büyük saldırılarla karşı karşıya kalan milletimizle yerli ve milli unsurların omuz omuza vermesi demektir. Bu ittifak ile millet iradesi devlet yönetimine çok daha güçlü bir şekilde yansıyacak, temsilde adalet oranını güçlendirecek ve oy kayıpları asgari düzeye indirilecektir. Tabii bu ittifakın şekillenmesiyle, ete kemiğe bürünmesiyle birlikte CHP’yi de bir korku saldı. Yerli ve milli cephe karşısında duramayacaklarını, tutunamayacaklarını bildikleri için itirazlarını, seslerini yükseltemeye başladılar. Bu ittifak karşısında durmaları asla ve asla mümkün değildir. Çünkü onlar bir ellerinde kan, bir ellerinde katran olan cephe, biz ise cumhur ittifakını oluşturan yerli ve milli unsurlar. Cumhur ittifakının karşısında bu kan ve katran ittifakının durması, tutunması mümkün değildir.”

Yozgat İl Gençlik Kolları Kongresi’ne Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Milletvekilleri ve Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Abdulkerim Buğra Şimşek katıldı.

’15 Temmuz kanlı darbe girişimi gecesinde yaşananlar bu ülke için bir milattı’

Amasya 6.Olağan İl Gençlik Kolları Kongresi’nde konuşan Şahin, “15 Temmuz kanlı darbe girişimi gecesinde yaşananlar bu ülke için bir milattı. O gece her kesimden vatan evladı siyasi farklılıklarını bir kenara bırakarak bu ülkenin bütün yerli ve milli unsurları, gözünü kan bürümüş Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarına karşı göğüslerini siper ettiler ve o hayasızca akını durdurdular.” dedi.

Şahin, 15 Temmuz’u takip eden demokrasi nöbetlerinde çok önemli bir ruhun ortaya çıktığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Bu ruh, bu anlayış 7 Ağustos’ta Yenikapı’da tezahür etti. Daha sonra bu birliktelik 16 Nisan referandumunda yeni bir hükümet sisteminin Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin inşasında rol üstlendi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin inşası için AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi bir araya geldiler. İsmine Cumhur İttifakı verdikleri bir birlikteliği hayata geçirdiler. Bizlerin bu ittifakın teknik boyutundan çok manasına odaklanmamız ve manasına uygun bir şekilde siyasetimizi yürütmemiz gerekiyor. Bütün yerli ve milli unsurların ve toplumsal kesimlerin bir araya geldiği ve bundan sonra da adresi olacak bu cumhur ittifakı önümüzdeki dönemde Türk siyasetine damgasını vuracaktır. Bu ittifak ile milletimizin iradesi çok daha güçlü bir şekilde sandığa yansıyacak.”

‘Aziz milletimiz kurulacak ilk sandıkta gereğini layıkıyla yerine getirecektir’

Cumhur ittifakının şekillenip ete kemiğe bürünmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’ni bir telaşın sardığını kaydeden Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bugün din düşmanlarının, milletin değerleriyle kavga eden, terör sevicilerin toplanmış olduğu bir çatı haline gelen Cumhuriyet Halk Partisi, teröre sırtını dayayan HDP ile birlikte kol kola yürüdüğü için bu ittifakın karşısında duramayacağını, bu ittifakın karşısında şanslarının olmadığını çok iyi biliyor. Korkularının, telaşlarının nedeni budur ancak korkunun ecele faydası yok. Milletimizin huzuruna gelecek ilk sandıkta, ilk seçimlerde cumhur ittifakının karşısındaki bu şer ittifakına gerekli cevabı verecektir. Onlar bu ittifakın ne anlama geldiğini anlamıyor olabilirler. Çünkü bir elinde kan, diğer elinde katran olanların bu ittifakı anlamaları mümkün değildir. Onlar bir ittifak kan ve katran ittifakı olarak, bizler de cumhur ittifakını oluşturan yerli ve milli unsurlar olarak inşallah ilk seçimlerde halkımızın hakemliğine başvuracağız. Ben inanıyorum ki aziz milletimiz kurulacak ilk sandıkta gereğini layıkıyla yerine getirecektir.”

‘Sizler dünyanın en büyük gençlik teşkilatının mensuplarısınız’

AK Parti Gençlik Kolları’nın dünyanın en büyük ve güçlü gençlik teşkilatı olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Şahin, şu ifadeleri kullandı:

“Sizler dünyanın en büyük gençlik teşkilatının mensuplarısınız. Sizler üniversitelerin amfilerin, sokakların, meydanların en büyük ve güçlü gençliğisiniz. Gençlere en büyük desteği veren parti AK Parti, gençlerin en büyük destek verdiği partide yine AK Parti’dir.”

AK Parti’nin kurulması ile birlikte gençlere ve gençliğe bakışta çok önemli bir paradigma değişimi yaşandığını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

“Yıllarca eğitim imkânlarından mahrum bırakılmış, enerjisi bastırılmış, söz hakkı elinden alınmış, kamplaşma ve kutuplaşmanın zemini olarak görülmüş, güvenilmemiş, hatta zaman zaman bir tehlike unsuru olarak görülmüş gençlik, partimizin kurulması ile birlikte kabuğunu kırmış, özgür düşünceli, kendi kararını kendi verebilen, kendi ayakları üzerinde durabilen, sorgulayan, kendi toplumunun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan ve hayatın güçlükleri ile baş edebilecek donanıma sahip bir konuma gelmiştir.”

“Ak gençlik geçmiş kuşakların ideolojik çatışmalarını sahiplenmeyen, inanç ve idealleri için yola çıkmış bir gençliktir. Ak gençlik Hak’tan hukuktan ve hakikatten yanadır. Ak gençlik adaleti ve kardeşliği temsil eder. Ak gençliğinin misyonu medeniyetimizi güçlü bir şekilde geleceğe taşımaktır.”

Amasya İl Gençlik Kolları Kongresi’ne, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostan, Amasya Milletvekili Haluk İpek, Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Abdulkerim Buğra Şimşek ve çok sayıda davetli katıldı.