15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında Ankara’ da gerçekleştirilen birçok ziyaret ve etkinliğe katıldı.

15 Temmuz darbe girişimine karşı milletimizin yazmış olduğu kahramanlık destanı, milyonların şehir meydanlarına akın etmesiyle tüm yurtta coşkulu bir biçimde anıldı.

Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Başkentte düzenlenen, şehit ve gazilerimize duaların edildiği, milli birlik ve beraberlik ruhunun en yüksek perdeden tüm dünyaya haykırıldığı etkinliklerin tamamına katıldı.

AK Parti Mamak İlçe Teşkilatı’nın yapmış olduğu organizasyon kapsamında, hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz günü, destansı direnişin en ön saflarındayken şehit düşen teşkilatımız üyesi Hasan Altın, Ali Alıtkan ve Şener Dursun’un Ortaköy mezarlığındaki kabirlerini ziyaret eden Fatih Şahin, şehitlerimiz için dua etti.

Bayrak inmesin, ezan susmasın vatan toprağına hain ayağı basmasın diye görev başındayken şehit düşen polis ve askerlerimizin Karşıyaka mezarlığındaki kabirlerini de ziyaret eden Ankara Milletvekili Şahin, burada tüm şehitlerimiz için dua ederek şehitlerimizin şefaatine nail olabilme temennisinde bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

Kabir ziyaretlerinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, TBMM eski Başkanı ve Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Milletvekili Murat Alparslan ve Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ile birlikte Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programına katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından organize edilen 15 Temmuz kapsamındaki “Yabancı Sermayeli Yatırımcılar ile yapılan toplantıyı, Sayın Cumhurbaşkanımız şereflendirdi.  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetlinin katıldığı organizasyona, basının ilgisi de yoğun oldu. Şahin toplantının ardından AK Parti Genel Merkez de “Meydanların Dili Sergisi” ile “15 Temmuz Milli İradenin Zaferinin Analizi” kitap tanıtım törenine iştirak etti.

Ankara Milletvekili Fatih Şahin, ertesi gün Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen “Şehit ve Gazilerimizi Anma” programında hazır bulundu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) ile, Türkiye Üstün Zekâlı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı’nın (TÜZDEV) düzenlemiş olduğu “15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi Programı” yapıldı. Programa Kültür ve Turizm eski Bakanı Nabi Avcı, Ankara Milletvekili Fatih Şahin, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda davetli katıldı.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümünde, şairlerin de okudukları şiirlerle katıldıkları programda bir konuşma yapan Fatih Şahin, şunları söyledi:

15 Temmuz ruhunu ihya etmek üzere düzenlenen bu etkinlik için emeği geçen herkese teşekkür ederim.

“Devlet içerisinde çöreklenmiş, hain Fetullahçı Terör Örgütü’nün gözünü kan bürümüş teröristleri tarafından teşebbüs edilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin en kanlı sahnelerini başkentimiz Ankaramız yaşadı. Çünkü darbeciler şunu çok iyi biliyorlardı ki; Ankara düşerse, Türkiye düşer. Ancak Ankaralılar ‘başkentimizi biz yönetiriz’ dediler ve o hayâsızca akına göğüslerini siper ettiler.”

21’inci yüzyılın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yüzyılı olacağını da sözlerine ekleyen Şahin, içerden ve dışardan gelecek her türlü tehdit unsuruna karşı birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

AK Parti Mamak İlçe Teşkilatı ile birlikte öğle namazını müteakip okunan mevlid-i şerif programı, gerçekleştirilen demokrasi yürüyüşü ve “15 Temmuz Şehitler Anıtı” açılış törenine katılan Ankara Milletvekili Fatih Şahin ardından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri çerçevesinde AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığınca ATO Congresium’da, düzenlenen “Bir İnsan Hakları İhlali Olarak 15 Temmuz” paneline katıldı. Günün sonunda da Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün bu yıl 15 Temmuz’un gazeteci şehidi Mustafa Cambaz anısına organize ettiği “30’uncu Yerel Medya Özendirme Yarışması” ödül törenine katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, milletvekilleri, büyükelçiler, bürokratlar, siyasetçiler, yerel, ulusal ve uluslararası basından gazetecilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli etkinliğe katılım sağladı.

Yeni bir Çanakkale ruhunun ortaya konularak önlenen darbe girişiminin yıldönümünde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen 15 Temmuz Özel Oturumu’na katılan Fatih Şahin, ardından; Gölbaşı ilçesinde binlerce kişiyle birlikte gerçekleştirilen “Demokrasi Yürüyüşü’ ne” ve Gölbaşı Belediyesi tarafından inşa edilen “Şehitler Anıtı Açılış Töreni’ne” daha sonra da Meclis programına iştirak etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Pazar günü de Millet Camii’nde kılınan sabah namazını müteakip Sayın Cumhurbaşkanımızın açılışını gerçekleştirmiş olduğu Beştepe’ de ki “Şehitler Abidesi” açılış törenine, ardından da,15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit olan Muzaffer Aydoğan için Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı Akörençarsak köyünde düzenlenen mevlit programına katıldı. Akşam da Cumhurbaşkanı Külliyesi önünde ki Demokrasi nöbetine iştirak eden Şahin, bulunduğu her platformda 15 Temmuz şehitlerine Allah’tan rahmet, şehit aileleri ve yakınları ile aziz milletimize sabr-ı cemil, gazilerimize de acil şifa temennisinde bulundu.