Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri sahipleriyle buluşuyor

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, sivil toplum kuruluşlarının projelerini desteklemek ve ödüllendirmek düşüncesiyle “Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri” organizasyonunu hayata geçirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Fatih Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, “Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri” organizasyonunu, güçlü bir Türkiye’nin ancak güçlü bir sivil toplum anlayışı ile mümkün olabileceği düşüncesiyle gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.

Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Demokrasinin gelişimi için sivil toplumun, sivil toplumun gelişimi için de demokrasinin vazgeçilmez olduğuna inanıyor, sivil toplum kuruluşlarının güçlü ve etkin olduğu katılımcı demokratik bir Türkiye için var gücümüzle çalışıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarına olan ilgiyi arttırmak, sivil toplumun öneminin altını çizmek ve toplumsal birlikteliği güçlendirmek adına düzenlediğimiz bu organizasyon kapsamında ülkemizin dört bir yanında ve uluslararası arenada faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının projelerini ödüllendireceğiz. Farkındalık ödüllerine aday gösterilecek olan projeler, İnsan Hakları, Kültür ve Sanat, Eğitim, Kadın, Sosyal Sorumluluk, Yardımlaşma/İnsani Yardım, Hayvan Hakları, Çevre, Bilim ve Teknoloji, Gençlik ve Spor olmak üzere 10 ana kategoride yarışma fırsatı bulabilecek.”

Recep Tayyip Erdoğan özel ödülü

Organizasyon kapsamında aday gösterilen 3 projeye, ayrıca 3 adet özel ödül verileceğini de belirten Şahin, “Yılın en etkili sivil toplum projesine Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız “RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÖZEL ÖDÜLÜ” takdim edilecek. Özel ödüller kapsamında “En İyi Mikro Proje” ve “En Özgün Yardım Projesi” isimli iki ödül daha verilecek.” dedi.

Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının ödüllere aday olabileceğini ifade eden Şahin, vatandaşların da ödül almasını istedikleri projeleri aday gösterebileceğini kaydetti.

Başvurular 1 Aralık – 31 Aralık 2016 tarihleri arasında “siviltoplumgucluturkiye.com” adresinden gerçekleştirilecek ve 1 Ocak – 10 Ocak 2017 tarihleri arasında jüri tarafından değerlendirilmeye tabi tutulacak. Ödüller, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Binali YILDIRIM’ın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geleceği bir programda sahipleriyle buluşacak.