Ayakları yere basan, sorgulayan bir nesil için kitap okumalıyız

Ayakları yere basan, sorgulayan bir nesil için kitap okumalıyız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, “Ayakları sağlam yere basan, bu topraklarından gücünü alan, iyi bir meslek sahibi, hayatın zorluklarıyla mücadele edebilen, kendi kararını kendi verebilen, inceleyen, araştıran, sorgulayan bir nesil için kitap okumakla yola çıkmamız, hareket noktası olarak kitabı almamız gerekiyor.” dedi.

Server Vakfı’nca ortaokul ve lise öğrencileri arasında 16’ncısı düzenlenen “Kitap Okumayı Sevdirme, Özendirme ve Okuma Alışkanlığı Kazandırma” yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Necmettin Erbakan Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Şahin, okuma alışkanlığı kazanmanın, güçlü, sağlıklı bir kişilik ve karakter sahibi olmanın ön koşulu olduğunu vurguladı. Kitap okumanın insana kazandırdığı en büyük faydanın dili geliştirmesi olduğunu da ifade eden Şahin, herkesin evinde birer kütüphanesi bulunması gerektiğini belirtti.

Öğrencilerden boş vakitlerinde kitapçıları gezmelerini isteyen Şahin, ünlü edebiyat yazarlarının kitaplarını okumaları tavsiyesinde de bulundu.

Şahin, Türkiye’nin çok büyük bölgesel ve küresel rekabet yarışının içinde yer aldığını dile getirerek “Ülkemizin büyük doğalgaz rezervleri yok, petrol kaynakları yok ancak rekabet içerisinde olduğumuz ülkelerden bizi ayıran çok büyük bir avantajımız var, o da genç ve dinamik nüfusumuz. Bu nüfusumuzu gerçek anlamda nüfuza çevirebilirsek medeniyet tasavvurumuzu hayata geçirme konusunda o kadar başarılı olabileceğimize inanıyorum” dedi.

Dünyanın daha yaşanılabilir bir yer olabilmesi için herkese çok büyük görevler düştüğüne işaret eden Şahin, şöyle konuştu:

“Ülkemizin geleceğinin aydınlık ve parlak olması 21. yüzyılın Türkiye Cumhuriyeti yüzyılı olabilmesi için genç nüfusumuzun potansiyelinden, zenginliğinden istifade etmemiz gerekiyor. Ayakları sağlam yere basan, bu topraklarından gücünü alan, iyi bir meslek sahibi, hayatın zorluklarıyla mücadele edebilen, kendi kararını kendi verebilen, inceleyen, araştıran, sorgulayan bir nesil için kitap okumakla yola çıkmamız, hareket noktası olarak kitabı almamız gerekiyor.”

Şahin,15 Temmuz’da FETÖ’nün gerçekleştirdiği hain darbe girişimini hatırlatarak şunları kaydetti:

“O gün sokakları, meydanları dolduran çıplak ayakla, yalın elle, açık bağırla bu teröristlere ‘Dur’ diyen en başta bu ülkenin gençleri olmuştur. Hükümetler olarak uygulamış olduğumuz eğitim politikalarının meyvelerini ben 15 Temmuz’da aldığımıza inanıyorum. Gerçekten de devletini, milletini seven ve sahip çıkmak için arkasına bakmadan sokakları, meydanları dolduran gençler sayesinde 15 Temmuz darbe girişimi akim kalmıştır. Zaman zaman kafalarda bu ülkenin gençleri hakkında soru işaretleri oluyor ancak bu ülke gençlerinin mayalarının ne kadar sağlam olduğu, ülkesini, milletini, devletini ne kadar önemsediği 15 Temmuz’da görülmüştür. Elbetteki yapılacak daha çok şey var. Sahip olduğumuz milli ve manevi değerler bizim için çok güçlü bir hareket noktası, buna dört elle sarılmamız gerekiyor.”

Server Vakfı gibi vakıfların artmasını önemsediklerini aktaran Şahin, 15 Temmuz şehitlerine rahmet, gazilere de sağlıklı uzun ömür diledi.