15 Temmuz şehit ve gazi ailelerine taziye ziyareti

15 Temmuz şehit ve gazi ailelerine taziye ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, 15 Temmuz darbe kalkışmasında şehit düşen Mustafa Solak ve Gazi Adnan Odabaşı’nın ailelerini ziyaret etti.

Şahin, ziyaretine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehadet şerbetini içen şehit Mustafa Solak’ın ailesinin evinden başladı. Şehit Solak’ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Şahin şöyle konuştu;

“Bu ihanetin hesabı sorulacak”

“15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan o karanlık gecede bu topraklar eşi benzeri görülmemiş büyük bir ihanete şahitlik etti. Bu topraklar savaşlar, işgaller, darbeler gördü ancak hiçbiri o gece yaşanan tablo kadar alçakça değildi. Siz vatanına, demokrasisine, iradesine sahip çıkan kahraman Türk milleti sokağa, meydanlara ne zaman, niçin çıkılması gerektiğini tüm dünyaya, özellikle de şer odaklarına çok net gösterdiniz. Bu topraklar sizlere çok şey borçlu, Allah hepinizden razı olsun. Emin olun ki ülkemizin huzuruna, kardeşliğine, birlik ve beraberliğine kasteden bu ihanetin hesabı azmettirenlerden ve faillerinden sorulacak.”

Şahin, AK Parti olarak her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını belirterek, beraberinde getirdiği şehitlik evraklarını/nişanesini aileye teslim etti.

Şahin’in ikinci ziyareti, 15 Temmuz Gazisi ve AK Parti Etimesgut İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Odabaşı’nın evi oldu. 15 Temmuz gecesi gösterdiği kahramanlıktan ötürü Gazi Odabaşı’na minnet duygularını ifade eden Şahin, darbe girişiminde şehit düşen vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilere de acil şifalar temennisinde bulundu.

Şahin, Etimesgut İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret ederek Engelliler Komisyonu’nun toplantısına iştirak etti.

kullan-3