“AK Partili olmak demek lideri gibi dimdik durmak demektir”

“AK Partili olmak demek lideri gibi dimdik durmak demektir”

Genel Sekreter Fatih Şahin, Aydın, Denizli, Siirt ve Van 6. Olağan İl Kongreleri’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle icra edilen kongrelere AK Parti teşkilatları ve gönüllüleri yoğun ilgi gösterdi.

Genel Sekreter Fatih Şahin, Aydın İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada kongrenin hayırlı uğurlu olmasını diledi.  Şahin, “AK Partili olmak demek haksız güçlülere karşı haklı güçsüzlerin yanında yer almayı kendine şiar edinmek demektir. Zulüm ve haksızlık karşısında tıpkı lideri Recep Tayyip Erdoğan gibi dimdik durmak demektir. AK Partili olmak demek Türkiye Cumhuriyeti devletini 21. yüzyılın parlayan yıldızı yapmak için gece gündüz demeden çalışmak demektir.” diye konuştu.

Genel Sekreter Fatih Şahin, şunları kaydetti:

“Bu kongreye kadar il teşkilatımızda ilçe belde teşkilatlarımızda belediyelerimizde görev yapmış bütün dava arkadaşlarımıza yol arkadaşlarımıza şahsım ve genel merkezimiz adına şükranlarımı sunuyorum.

Bu vesile ile dava arkadaşlarımızdan ebediyete irtihal etmiş olanlara Yüce Allahtan rahmet diliyorum. Bu toprakları bizlere vatan olarak emanet eden şühedayı huzurlarınız da rahmetle, minnetle yad ediyorum. Gazilerimize Yüce Allah’tan sağlık sıhhat afiyet ve hayırlı uzun ömürler diliyorum.

Bu kongrenin, bugün icra etmekte olduğumuzun bu şölenimizin, bayramımızın parti çalışmalarımıza yeni bir ivme, yeni bir hız, yeni bir dinamizm kazandırmasını ümit ve temenni ediyorum.

Milli iradenin ve demokrasinin sarsılmaz kalesi Aydın’dan vatanına bayrağına istiklaline ve istikbaline sevdalı siz değerli dava arkadaşlarımla bu güzel havayı teneffüs etmekten duyduğum onuru, gururu, memnuniyeti sizlerle paylaşmak istiyorum.

Değerli dava arkadaşlarım;

Bu görevler milletimize hizmet etmek için bir vesilesidir. Allah’ın rızasını kazanmak için birer vesiledir. Bundan 16 yıl önce partimiz ülkemizi hakettiği itibara kavuşturmak için milletimizin medeniyet tasavvurundan, aklından, vicdanından, kalbinden, gönlünden süzülerek kurulmuş bir partidir. AK Parti bir Anadolu hareketidir. AK Parti bir millet hareketidir. Partimizi teşkilatımızın önderliğinde aziz milletimizle birlikte kurduk. 16 yıllık kutlu yürüyüşümüzü aziz milletimizle birlikte gerçekleştirdik. Hizmetlerimizi aziz milletimizle birlikte gerçekleştirdik. Önümüze çıkan engellere aziz milletimizin desteği ile duasıyla göğüs gerdik.

AK Parti ülkemizi dünya milletler ailesi içerisinde hak ettiği itibara kavuşturmak için milletimizden aldığı güç ve kuvvetle siyaset yapan bir partidir. AK Parti dünyamızı bir güneş gibi aydınlatan medeniyet tasavvurumuzun günümüzdeki sancaktarlığına, bayraktarlığına talip bir partidir. AK Parti binlerce yıldır kesintisiz bir şekilde devam eden devlet silsilemizin günümüzdeki adı olan Türkiye Cumhuriyeti devletini ilelebet payidar kılmak için gece gündüz demeden çalışan gönül erlerinin partisidir. AK Parti bir inançtır. AK Parti bir şuurdur. AK Parti bir bilinçtir. AK Parti bir ülküdür. AK Parti şanlı bir mazidir. AK Parti güçlü ve aydınlık bir atidir. AK Parti binlerce yıllık dava çınarının günümüzdeki genç ve taze fidanıdır. AK Parti olmak demek hakkı ve hakikati egemen kılmak için gece gündüz demeden, yağmur çamur demeden, yaz kış demeden, uzak yakın demeden çalışmak demektir.

AK Partili olmak demek haksız güçlülere karşı haklı güçsüzlerin yanında yer almayı kendine şiar edinmek demektir. Zulüm ve haksızlık karşısında tıpkı lideri Recep Tayyip Erdoğan gibi dimdik durmak demektir. AK Partili olmak demek Türkiye Cumhuriyeti devletini 21. yüzyılın parlayan yıldızı yapmak için gece gündüz demeden çalışmak demektir.

Değerli dava arkadaşlarım;

Sizleri gece gündüz demek bilmeyen mesaisiyle alın teriyle, akıl teriyle geride bıraktığımız 16 yılda her alanda çok büyük hizmetlere imza attık. Çok büyük işler başardık. Ancak yapacak daha çok işimiz var. Daha kat etmemiz gerek çok uzun mesafeler var. İhmal edilmiş onlarca yılı telafi etmemiz için var gücümüzle çalışmamız gerekiyor.

Bu kongreden sonra inşallah 2019 yılında gerçekleştirilecek yerel seçimler ve genel seçimler için kollarımızı sıvamamız ve sahaya çok güçlü bir şekilde inmemiz gerekiyor.  Öyle inanıyorum ki 2019 yılı gerek partimiz gerek ülkemiz ve gerekse ümitlerini Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne Anadolu’ya ve Trakya’ya ve partimize bağlamış olan bütün mazlum ve mağdur milletler için bütün mustazaflar için çok güzel ve parlak bir yıl olacaktır. İnşallah sizlerin emeğiyle, gayretiyle Ana Kadememiz, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız bu büyük ailenin, bu büyük teşkilatın her bir ferdinin gayretiyle, cehdiyle 2019 yılında yapılacak her iki seçimde de çok büyük başarılara inşallah bir kez daha imza atacağız.”

Aydın ve Denizli 6. Olağan İl Kongreleri’ne; Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş, Ahmet Sorgun, Mahir Ünal, Hamza Dağ, Aydın Milletvekili ve MKYK üyesi Mustafa Savaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, il ve bölge milletvekilleri katıldı.

Genel Sekreter Fatih Şahin, ertesi gün Siirt ve Van 6. Olağan İl Kongreleri’ne katıldı. Van İl Kongresi’nde bir konuşma gerçekleştiren Şahin, kongrenin hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.