Gazi Üniversitesi Öğrencilerinden Ziyaret

Gazi Üniversitesi Öğrencilerinden Ziyaret

TBMM’de yeni uygulanmaya başlanan ziyaretçilerin rehber eşliğinde gezdirilerek Meclis’in tanıtılması kapsamında Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden 50 kişilik bir topluluk, 8 Nisan 2013 tarihinde Meclis’te hazır bulundu. Öğrenciler söz konusu ziyaretin ardından TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin’le bir toplantı gerçekleştirdi.

Sohbet havasında gerçekleşen toplantıda Fatih Şahin, Türkiye’nin lokomotif gücü olarak kullanılması gereken genç nüfusun bugüne kadar kavgaların tarafı olarak heba edildiğini belirtti. 2002 yılına kadar itici güç olarak faydalanılamayan genç nüfusun, AK Parti iktidarı ile sorgulayan, hesap soran, ülkenin büyümesi, gelişmesi ve demokratikleşmesi adına fikir beyan eden ve gayret gösteren bir yapıya büründüğünü söyledi. Türkiye’nin dinamizmi açısından gençliğin çok önemli olduğunu özellikle üniversite gençliğinin daha da önemli olduğunu ifade eden Şahin, “bu ülkenin hedeflerine ulaşması için katkı, destek ve enerjinize ihtiyacımız var” dedi.

Birlik ve beraberliğin bir ülkenin gelişmesinde stratejik bir önemi olduğuna vurgu yapan Şahin, bu kritik süreçte çeşitli menfaat ve şer odaklarının kışkırtmalarına aldırmadan aklıselim davranmanın gerekliliğinin altını çizdi.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerine devam eden Şahin, “30 yıl önce hazırlanmış olan antidemokratik darbe anayasası, miadını çoktan doldurduğu için yeni anayasa ülkemiz için elzem bir hal almıştır” dedi. Şahin, Türkiye’nin yeni anayasa hazırlanması ile ilgili son derece hassas bir sürece girdiğini, bu süreçte herkesin duyarlı davranması ve taşın altına elini sokması gerektiğini ifade etti.

Öğrencilerin yönelttiği soruların Ankara Milletvekili Fatih Şahin tarafından cevaplanmasının ardından program sona erdi.