Üniversiteliler Tanışma Toplantısı

Üniversiteliler Tanışma Toplantısı

AK Parti Gölbaşı İlçe Gençlik Kolları birlik ve beraberlik yemeğinde bir araya geldi.

“Gölbaşı Gençliği Buluşuyor” adı altında yapılan yemekli toplantıya, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan, İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Alperen Ayar, İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Özer, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Selim Akceylan, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programa Gençlik Kollarının çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterisi ile devam edildi. Gösterinin ardından konuşan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Akceylan, “Gölbaşı Gençlik Kolları olarak öncelikli gayemiz; Ülke ve Dünya gündemini yakından takip eden, düşünen, araştıran, bilgiye kaynağından ulaşmaya çalışan, geleceğe dair hedefleri olan, ülke yönetiminde söz sahibi olan AK Gençlik yapılanmasını Gölbaşı Gençliği olarak ilçemizde oluşturmak istiyoruz. Siyasi çalışmaların yanında her türlü sosyal, kültürel, eğitim,spor faaliyetlerinin organize edildiği, yaptığı faaliyetler ile bünyesindeki gençlerin kişisel birikim ve kabiliyetlerinin artırıldığı, sosyal ve kültürel açıdan kendilerine kazanımlar elde ettiği bir ortamı Gölbaşı Gençliğine kazandırmak en büyük amacımızdır” dedi.

golbasiilcgnclkhbr

Programda söz alan Ankara Milletvekili Şahin, “Yüzü gençliğe dönük her hareketin muhakkak kazanacağının en güzel örneği, bu ülkenin yönetiminde gençleri de söz sahibi yapan Partimizdir.

Geleceğin tesisi konusunda gençliğe büyük önem veren partimiz, yaptığı icraatlarla da bunu somut bir şekilde ortaya koymaktadır. İktidarımız döneminde eğitime rekor bütçe ayrılarak 2002 yılında 7,5 milyar olan bütçe 2012 yılında 39 milyar’a çıkarılmıştır. 2002 yılında 2,5 milyar olan devlet üniversitelerinin bütçeleri 2012 yılına gelindiğinde 12,7 milyar’a yükseltilmiştir. Üniversite öğrencilerine verilen burs miktarı 2002 yılında 45 lirayken 2012 yılında yüzde 478 oranında arttırılarak 260 liraya yükseldi. 2002 yılında öğrencilerimize günlük 50 kuruş beslenme yardımı yapılırken, bugün 2002’ye oranla yüzde 1.100’lük artış yapılarak günlük 6 lira, yani aylık 180 lira beslenme yardımı yapıyoruz. Çünkü AK Parti olarak geleceğin inşasının gençler tarafından yapılacağının bilincindeyiz” dedi. Büyük katılımcı alkışlarının eşlik ettiği konuşmasının sonunda gençlerin sorduğu soruları yanıtlayan Şahin, salonu dolduran tüm gençlere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Yemek programının ardından toplantı sona erdi.